Znaleziono 42 wyniki

autor: yatzekx@tlen.pl
22 paź 2017, 20:40
Forum: Autoprzejazdy/Autorun
Temat: Program nie widzi autoprzejazdu
Odpowiedzi: 28
Odsłony: 6952

Re: Program nie widzi autoprzejazdu

Witam ponownie.Już rozkminiłem te autoprzejazdy.Po drodze miałem awarię sprzętu ale już jest ok.Pozostał maleńki problemik.Proszę o odpowiedź dlaczego skoro w autoprejeździe mam zdefiniowane zatrzymywanie się w bloku na 15 sekund lokomotywa zamiast zatrzymywać się na te 15 sekund za każdym przejazde...
autor: yatzekx@tlen.pl
15 paź 2017, 20:45
Forum: Podłączanie urządzeń/Devices
Temat: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych
Odpowiedzi: 15
Odsłony: 5566

Re: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych

Dobra,spoko.Myślałem,że one się powtarzają . Nie zwróciłem uwagi,że są inne.
autor: yatzekx@tlen.pl
13 paź 2017, 18:29
Forum: Podłączanie urządzeń/Devices
Temat: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych
Odpowiedzi: 15
Odsłony: 5566

Re: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych

Witam jeszcze raz.Mam nadzieję,że zbliżam się do końca moich problemów.Walczyłem kilka dni z faktem,że w odcinkach izolowanych nie widać lokomotyw i problem dalej istnieje i zauważyłem,że jak włożę kabel z modułu S-88 do przeznaczonego gniazdka w nanoxie lub interfejsie gen li z takim wejściem "na s...
autor: yatzekx@tlen.pl
06 paź 2017, 22:59
Forum: Podłączanie urządzeń/Devices
Temat: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych
Odpowiedzi: 15
Odsłony: 5566

Re: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych

Takie otrzymuję komunikaty w logu zdarzeń " 2017-10-06 22:29:04.5524 Wysłano: Komenda (e3:00:00:01:e2) 2017-10-06 22:29:04.5837 Otrzymano: Komenda (e4:0c:28:20:00:e0) 2017-10-06 22:29:04.6618 Wysłano: Komenda (e3:00:00:03:e0) 2017-10-06 22:29:04.6931 Otrzymano: Komenda (e4:0c:00:30:00:d8) 2017-10-06...
autor: yatzekx@tlen.pl
06 paź 2017, 14:26
Forum: Podłączanie urządzeń/Devices
Temat: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych
Odpowiedzi: 15
Odsłony: 5566

Re: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych

Wrzucam plik .plansza.Najdziwniejsze jest to,że lokomotywa przejeżdża przez odcinki izolowane czyli zasilanie dochodzi.Starsza wersja jest mi potrzebna (chociażby demo)żeby sprawdzić czy wykryje czujki i będzie pokazywał zajętość bloku.Może ta wersja Gbbkolejka nie współpracuje z moimi modułami.Mam ...
autor: yatzekx@tlen.pl
06 paź 2017, 13:40
Forum: Podłączanie urządzeń/Devices
Temat: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych
Odpowiedzi: 15
Odsłony: 5566

Re: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych

To się zgadza.Zresztą,jak porty się nie zgadzają to daje komunikat,że nie może otworzyć portu np:com4.Dodaję plik ze schematem połączenia.Może coś z tego zrozumiecie.Sztuka modernistyczna.
autor: yatzekx@tlen.pl
05 paź 2017, 17:50
Forum: Podłączanie urządzeń/Devices
Temat: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych
Odpowiedzi: 15
Odsłony: 5566

Re: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych

Sorki,ale dalej drążę temat.Nie działają czujki chociaż są zdefiniowane.Raczej dobrze jest podłączone bo to już działało i pociągi przejeżdżają przez odcinki izolowane.Mam zakupione dwa dekodery informacji zwrotnej i dwie centralki ale na niczym nie działa.Chciałbym wypróbować starszą wersję program...
autor: yatzekx@tlen.pl
04 paź 2017, 14:03
Forum: Podłączanie urządzeń/Devices
Temat: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych
Odpowiedzi: 15
Odsłony: 5566

Re: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych

Po wczytaniu pliku licencja_xx_xxx_xxxx.gbmsg otrzymuję komunikat "licencja została zarejestrowana.Uruchom ponownie program".Uruchamiam ponownie program i jest tak jak poprzednio.Ale skoro twierdzisz,że w demo informacja zwrotna powinna działać to muszę szukać dalej.
autor: yatzekx@tlen.pl
04 paź 2017, 10:08
Forum: Podłączanie urządzeń/Devices
Temat: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych
Odpowiedzi: 15
Odsłony: 5566

Program nie widzi lokomotyw w izolowanych

Witam.Mam prośbę.Proszę o pomoc.Program przestał odczytywać czujki w odcinkach izolowanych.Działało nawet ładnie a po dorobieniu dwóch odcinków przestało wykrywać lokomotywę na wszystkich odcinkach chociaż lokomotywa jeździ i sterowanie odbywa się za pomocą programu.Zmieniłem moduł S-88 na nowy ze s...
autor: yatzekx@tlen.pl
28 wrz 2017, 21:04
Forum: Autoprzejazdy/Autorun
Temat: Program nie widzi autoprzejazdu
Odpowiedzi: 28
Odsłony: 6952

Re: Program nie widzi autoprzejazdu

Dobra,działa.Dzięki za nakierowanie.Skróciłem bloki bo pociąg je przejeżdżał i pokazywał zajętość bloku i pociąg nie mógł wjechać.Teraz jeździ od 15 minut i jest ok.Jeszcze raz dzięki.