Makieta domowa H0

tkarkady
Posty: 185
Rejestracja: 06 sie 2010, 12:19
System DCC: PIKO SmartControl®

Makieta domowa H0

Post autor: tkarkady »

Cześć
Jestem w trakcie rozbudowy makiety o Faller Car System.
Żeby sterować skrzyżowaniami i "stopami" zrobiłem dodatkową planszę jak poniżej.
Z powodzeniem można wykorzystać piktogramy "kolejowe" ale nie ma możliwości łączenia dróg bez użycia rozjazdów.
Przydałby się również "przycisk" zatrzymania bezpośrednio na "drodze" .
Tu mała prośba do Gbb, może Piotrze coś na to poradzisz ;), FCS coraz częściej gości na makietach kolejowych.
Załączniki
Droga.jpg

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1896
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Makieta domowa H0

Post autor: gbbsoft »

A co jest złego w łączeniu dróg za pomocą rozjazdów?

tkarkady
Posty: 185
Rejestracja: 06 sie 2010, 12:19
System DCC: PIKO SmartControl®

Re: Makieta domowa H0

Post autor: tkarkady »

Próbowałem tak zrobić ale tych "fałszywych" rozjazdów wychodzi tyle samo ile prawdziwych a to dezorientuje .
Już wolę żeby zostało jak było.

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1896
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Makieta domowa H0

Post autor: gbbsoft »

A moze sprobuj uzyc narzedzi graficznych do dorysowania brakujacych linii.

Przycisk mozesz umiescic na linii, ale w tym miejscu po prostu nie rysuj linii. Moze tak bedzie akceptowalnie.

A jakim systemem dcc sterujesz tymi pojazdami?

tkarkady
Posty: 185
Rejestracja: 06 sie 2010, 12:19
System DCC: PIKO SmartControl®

Re: Makieta domowa H0

Post autor: tkarkady »

- próbowałem , efekt widać na ścieżce po prawej stronie u góry , trudno się robi tak małe obiekty
- też próbowałem i wróciłem do tego co jest , co innego gdyby pasek zmieniający kolor był środku kwadratu
- Piko SmartControl (Ecos)

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1896
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Makieta domowa H0

Post autor: gbbsoft »

W urządzeniach możesz teraz dokładniej ustawić jego położenie. Dodałem możliwość umieszczenia urządzenia "po środku" kwadratu, w pionie lub w poziomie.

tkarkady
Posty: 185
Rejestracja: 06 sie 2010, 12:19
System DCC: PIKO SmartControl®

Re: Makieta domowa H0

Post autor: tkarkady »

Teraz plansza wygląda znacznie lepiej :)
Załączniki
Droga.jpg

ODPOWIEDZ