Makieta IzoTom

IzoTom
Posty: 9
Rejestracja: 31 gru 2018, 10:50
Miasto: Poznań
System DCC: XpressNet, Digikeijs DR5000

Re: Makieta IzoTom

Post autor: IzoTom »

Dziękuję za chęć pomocy.
Z powodu pracy miałem przerwę w budowie makiety ale znowu wracam na właściwe tory ;)
IzoTom
Posty: 9
Rejestracja: 31 gru 2018, 10:50
Miasto: Poznań
System DCC: XpressNet, Digikeijs DR5000

Re: Makieta IzoTom

Post autor: IzoTom »

Natknąłem się na problem: chciałem ustawić adresy semaforów kształtowych powyżej adresu "500" i niestety moja wersja GBBKolejki poddała się. Muszę pobrać wersję testową 1.76 czy jest inny sposób na zmuszenie programu do obsługi adresów semaforów powyżej 256?
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1913
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Makieta IzoTom

Post autor: gbbsoft »

Rozumiem, że mówimy o XPressNet:
Protokół, który obsługuje GbbKolejka, przewiduje tylko adresację do 256 dla urządzeń.
IzoTom
Posty: 9
Rejestracja: 31 gru 2018, 10:50
Miasto: Poznań
System DCC: XpressNet, Digikeijs DR5000

Re: Makieta IzoTom

Post autor: IzoTom »

Tak, mówimy o XPressNet (przepraszam, że teraz odpowiadam ale problem powrócił...pomimo uporządkowania systemu)
Co z tym zrobić? Jakaś rada?
Mam centralkę DR5000.
ODPOWIEDZ