Zdarzenia

reticulan
Posty: 144
Rejestracja: 29 maja 2018, 21:37
Miasto: Częstochowa
System DCC: Roco 10764

Re: Zdarzenia

Post autor: reticulan »

:) Wow, no to próbujemy.

Jaka powinna być wersja bo ściąga mi się tylko Wersja: 1.76.7506.34394, mam wrażenie że poprzednia byłą ta sama.
reticulan
Posty: 144
Rejestracja: 29 maja 2018, 21:37
Miasto: Częstochowa
System DCC: Roco 10764

Re: Zdarzenia

Post autor: reticulan »

No więc wpisałem, chyba bez błędów i otrzymałem taki błąd podczas kompilacji.
Załączniki
sem5.jpg
sem6.jpg
sem7.jpg
sem8.jpg
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1909
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Zdarzenia

Post autor: gbbsoft »

1.76.7506.37371
Niestety, jak się generuje kilka wersji jednego dnia, to czasami się ludziom nie ściągają. Pomaga zmiana przeglądarki lub poczekanie do następnego dnia.
Na wszelki wypadek wystawiłem jeszcze raz.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1909
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Zdarzenia

Post autor: gbbsoft »

reticulan pisze: 20 lip 2020, 20:45 No więc wpisałem, chyba bez błędów i otrzymałem taki błąd podczas kompilacji.
Stara wersja.
reticulan
Posty: 144
Rejestracja: 29 maja 2018, 21:37
Miasto: Częstochowa
System DCC: Roco 10764

Re: Zdarzenia

Post autor: reticulan »

Pobrałem Opere i udało się pobrać nową wersję. Teraz semafory działają.

PS. Z Tym opóźnieniem to masz na myśli ten pomysł z losowym wybieraniem przedziału czasu opóźnienia tak? Czy wpisanie wartości w Arguument dwa ma rozumieć że wpisuje liczbę sekund?
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1909
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Zdarzenia

Post autor: gbbsoft »

tak i tak
reticulan
Posty: 144
Rejestracja: 29 maja 2018, 21:37
Miasto: Częstochowa
System DCC: Roco 10764

Re: Zdarzenia

Post autor: reticulan »

aaa... tak .Działa z opóźnieniem także.:):)

Czy tutaj także dla każdego opóźnienia mam tworzyć nową osobną zmienną globalną?
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1909
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Zdarzenia

Post autor: gbbsoft »

Moim zdaniem: w ramach jednego drzewka możesz daną zmienną używać wiele razy.
Ale dla każdego drzewka lepiej stworzyć nową zmienną.
Możesz w jej nazwie wpisać nazwę taką, co byś wiedział w którym drzewku jest użyte
(np: nazwa urządzenia + typ zmiennej, dla zdarzenia w urządzeniach)
reticulan
Posty: 144
Rejestracja: 29 maja 2018, 21:37
Miasto: Częstochowa
System DCC: Roco 10764

Re: Zdarzenia

Post autor: reticulan »

acha oki:) Dziękuję. Teraz czeka mnie trochę kombinowania. Jak coś sensownego jeszcze wymyślę to się odezwę.
reticulan
Posty: 144
Rejestracja: 29 maja 2018, 21:37
Miasto: Częstochowa
System DCC: Roco 10764

Re: Zdarzenia

Post autor: reticulan »

Czy istnieje możliwość dostania się do zdarzeń, ale poza opcjami w bloku lub w urządzeniu, coś a'la globalne zdarzenia.

Chciałem ustawić zdarzenie w którym po zmianie rozjazdu na wprost lub w bok, obojętnie.... móc wygenerować konkretny sygnał na danym semaforze.

Czyli zmień rozjazd i podaj sygnał.. Ale żeby zmiana sygnału na semaforze była inicjowana przez zmianę rozjazdu.

Dobrym rozwiązaniem było by dodanie opcji dodawania zdarzeń w parametrach rozjazdu jak to ma miejsce w urządzeniu przycisk. I dodanie np opcji:

- gdy kierunek prosto....
- gdy kierunek w bok...
ODPOWIEDZ