Jak uruchomić MS8ACC - poradnik dla inżyniera budownictwa ;)

martinezo
Posty: 28
Rejestracja: 04 sie 2010, 11:10

Re: Jak uruchomić MS8ACC - poradnik dla inżyniera budownictwa ;)

Post autor: martinezo »

do wycięcia ;)
Pozdrawiam
martinezo

martinezo(małpa)onet.pl
Akronaut
Posty: 65
Rejestracja: 19 kwie 2017, 19:54
Miasto: Rybnik
System DCC: Digikeijs DR5000

Re: Jak uruchomić MS8ACC - poradnik dla inżyniera budownictwa ;)

Post autor: Akronaut »

Czas od początku wpisany 255. Mam tylko jeden napęd. Jutro wdrapię się na poddasze i będę próbował dalej. Dzięki.
Akronaut
Posty: 65
Rejestracja: 19 kwie 2017, 19:54
Miasto: Rybnik
System DCC: Digikeijs DR5000

Re: Jak uruchomić MS8ACC - poradnik dla inżyniera budownictwa ;)

Post autor: Akronaut »

Dym jest w środku.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1929
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Jak uruchomić MS8ACC - poradnik dla inżyniera budownictwa ;)

Post autor: gbbsoft »

martinezo pisze: 23 kwie 2017, 23:07 2. CV1=0 to w ROCO urządzenia 0001, 0002, 0003, 0004 - w LENZ CV1=1 daje te same numery urządzeń
No i to jest dobrze pokazane jaki bałagan jest... :-)
Awatar użytkownika
Wmac127
Posty: 271
Rejestracja: 12 lut 2017, 16:20
System DCC: XpressNet; LENZ - LZV100, LH100, LH01

Re: Jak uruchomić MS8ACC - poradnik dla inżyniera budownictwa ;)

Post autor: Wmac127 »

Wpisz w MS-a dla portu 1,2 CV3 = 0 czyli stały sygnał. W MTB są krańcowe i one będą wyłączać napięcie na silnik napędu.
Jednak przed podłączeniem do dekodera "poprzełączaj" napęd kilkakrotnie bezpośrednio z trafo.
Testując napęd z nastawą CV3=0 bacznie jednak obserwuj napęd aby ten dym co jest w środku silnika nie uszedł. :roll:
Pozdrawiam
MAciej
Akronaut
Posty: 65
Rejestracja: 19 kwie 2017, 19:54
Miasto: Rybnik
System DCC: Digikeijs DR5000

Re: Jak uruchomić MS8ACC - poradnik dla inżyniera budownictwa ;)

Post autor: Akronaut »

krótko: dalej nie działa :(
napęd na zasilaczu działa
chyba pora wykluczyć dekoder ;)
Kolego Martinezo cy możesz mi jutro wysłać takowy?
proponuję szczegóły ustalić na priv
pozdrawiam,
desperat
Akronaut
Posty: 65
Rejestracja: 19 kwie 2017, 19:54
Miasto: Rybnik
System DCC: Digikeijs DR5000

Re: Jak uruchomić MS8ACC - poradnik dla inżyniera budownictwa ;)

Post autor: Akronaut »

czekam na drugi dekoder, wnioskami podzielę się
Awatar użytkownika
Wmac127
Posty: 271
Rejestracja: 12 lut 2017, 16:20
System DCC: XpressNet; LENZ - LZV100, LH100, LH01

Re: Jak uruchomić MS8ACC - poradnik dla inżyniera budownictwa ;)

Post autor: Wmac127 »

Akronaut pisze: 24 kwie 2017, 22:39 krótko: dalej nie działa :( ... pozdrawiam, desperat
To dopiero początki 8-)
Czekam na następne wnioski.
Pozdrawiam
MAciej
Akronaut
Posty: 65
Rejestracja: 19 kwie 2017, 19:54
Miasto: Rybnik
System DCC: Digikeijs DR5000

Re: Jak uruchomić MS8ACC - poradnik dla inżyniera budownictwa ;)

Post autor: Akronaut »

mam nowy dekoder
od razu po podłączeniu zadziałał bez żadnych zmian konfiguracji i połączeń
sprawdziłem oba kanały i wszystkie porty - OK
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1929
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Jak uruchomić MS8ACC - poradnik dla inżyniera budownictwa ;)

Post autor: gbbsoft »

A możemy ustalić fakty: jak ustawiłeś CV1=0 dla kanału A, to w GbbKolejce pierwsze wyjście kanału A jaki ma adres dekodera i jaki numer wyjścia?
ODPOWIEDZ