Program nie widzi lokomotyw w izolowanych

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1929
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych

Post autor: gbbsoft »

To są tylko komendy wysyłane z programu do centralki odświeżające informacje o lokomotywie. Nie są to informacje o informacji zwrotnej.
Więc coś jest nie tak w strefie sprzętowej.
yatzekx@tlen.pl
Posty: 42
Rejestracja: 22 wrz 2017, 08:42

Re: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych

Post autor: yatzekx@tlen.pl »

Witam jeszcze raz.Mam nadzieję,że zbliżam się do końca moich problemów.Walczyłem kilka dni z faktem,że w odcinkach izolowanych nie widać lokomotyw i problem dalej istnieje i zauważyłem,że jak włożę kabel z modułu S-88 do przeznaczonego gniazdka w nanoxie lub interfejsie gen li z takim wejściem "na styk" to wtedy końcówki wszystkich bloków migają raz,że są zajęte a raz ,że wolne.Dosyć szybko.Wtedy dostaję komunikat z podglądu komunikacji jak w załączonym pliku.Lokomotywy na torach ale nie ruszają się.Czy to oznacza,że sygnały z modułu S-88 dochodzą do centralki i programu?

P.S-wtedy nawet od biedy działają przejazdy ale jeszcze nie rozkminiłem w którym bloku zatrzymuje się lok i parę innych rzeczy.Ale takie działanie to proteza,nie tak ma być.
Załączniki
Nowy dokument tekstowy.txt
(161.19 KiB) Pobrany 131 razy
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1929
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych

Post autor: gbbsoft »

PS. Mogę analizować kilka czy kilkanaście wierszy komunikacji z DCC, ale przeanalizowanie ponad 2tyś wierszy przekracza moje możliwości... Sorry...
yatzekx@tlen.pl
Posty: 42
Rejestracja: 22 wrz 2017, 08:42

Re: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych

Post autor: yatzekx@tlen.pl »

Dobra,spoko.Myślałem,że one się powtarzają . Nie zwróciłem uwagi,że są inne.
yatzekx@tlen.pl
Posty: 42
Rejestracja: 22 wrz 2017, 08:42

Re: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych

Post autor: yatzekx@tlen.pl »

Witam.Krótkie pytanko:Czy można umieścić zwrotnicę w bloku?Jeżeli tak to w jaki sposób? Coś mi świta,że w blokach nie może być zwrotnicy ale chcę się upewnić.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1929
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Program nie widzi lokomotyw w izolowanych

Post autor: gbbsoft »

Nie, nie mozna
ODPOWIEDZ