urządzenia

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1929
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: urządzenia

Post autor: gbbsoft »

Spróbuj kilka adresów obok, wyższych i niższych.
rafal
Posty: 122
Rejestracja: 02 mar 2014, 14:34

Re: urządzenia

Post autor: rafal »

Wszystko działa pomyliłem się z CV za daleko zagalopowałem się.
rafal
Posty: 122
Rejestracja: 02 mar 2014, 14:34

Re: urządzenia

Post autor: rafal »

A proszę powiedzieć czy jest możliwość żeby dekoder sam się włączał i wyłączał i tak cały czas na zmianę
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1929
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: urządzenia

Post autor: gbbsoft »

Jeżeli dekoder ma się sam włączać i wyłączać, to musisz sprawdzić w instrukcji obsługi tego dekodera.

Jeżeli program ma włączać i wyłączać wyjście w dekoderze, to musisz ustawić opcje "Wyłacz po (msek)" i "Ponownie włącz po (msek)".
Ewentualnie możesz ustawić "Mrugaj po połaczeniu z systemami DCC", wtedy od razu zacznie mrugać.
rafal
Posty: 122
Rejestracja: 02 mar 2014, 14:34

Re: urządzenia

Post autor: rafal »

Tak robiłem ale ten cykl trwa tylko raz , a tu chodzi o kilka razy bo potrzebuje żeby obracało mi żurawia tam i z powrotem do ładowania węgla
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1929
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: urządzenia

Post autor: gbbsoft »

A "urządzenie" masz postawione na torze, czy obok?
rafal
Posty: 122
Rejestracja: 02 mar 2014, 14:34

Re: urządzenia

Post autor: rafal »

urządzenie stoi obok
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1929
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: urządzenia

Post autor: gbbsoft »

Która wersja programu.
Przyślij mi plik .plansza i powiedz, które to urządzenie.
rafal
Posty: 122
Rejestracja: 02 mar 2014, 14:34

Re: urządzenia

Post autor: rafal »

Jest to wersja 1,74 stabilna, jutro przyśle plik bo już nie jestem na makiecie
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1929
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: urządzenia

Post autor: gbbsoft »

Zacznij od zainstalowania ostatniej wersji testowej i sprawdzenia, że problem dalej występuje.
ODPOWIEDZ