Urządzenia włącz i wyłącz losowo

Akronaut
Posty: 65
Rejestracja: 19 kwie 2017, 19:54
Miasto: Rybnik
System DCC: Digikeijs DR5000

Urządzenia włącz i wyłącz losowo

Post autor: Akronaut »

Dekoder AccUni wykorzystałem do sterowania oświetleniem. Wszystko działa przy sterowaniu ręcznym z MM i GBBkolejka z ekranu. Chciałem dodać opcję losowego wyłączania i ponownego włączania. Wyłączanie działa ale ponownie się nie włącza.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1909
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Urządzenia włącz i wyłącz losowo

Post autor: gbbsoft »

Która wersja programu?
Załącz plik .plansza.
Akronaut
Posty: 65
Rejestracja: 19 kwie 2017, 19:54
Miasto: Rybnik
System DCC: Digikeijs DR5000

Re: Urządzenia włącz i wyłącz losowo

Post autor: Akronaut »

1.75.6920.33719
L105, L106, L107, L108, L109
Załączniki
obie głowice.plansza
(2.56 MiB) Pobrany 28 razy
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1909
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Urządzenia włącz i wyłącz losowo

Post autor: gbbsoft »

Zacznij od instalacji wersji najnowszej: 1.75.7046
Akronaut
Posty: 65
Rejestracja: 19 kwie 2017, 19:54
Miasto: Rybnik
System DCC: Digikeijs DR5000

Re: Urządzenia włącz i wyłącz losowo

Post autor: Akronaut »

Zainstalowałem. Bez poprawy.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1909
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Urządzenia włącz i wyłącz losowo

Post autor: gbbsoft »

Spróbuj zainstalować wersję testową (tylko jako .msi): http://download.gbbkolejka.pl/GbbKolejka_test.msi
Akronaut
Posty: 65
Rejestracja: 19 kwie 2017, 19:54
Miasto: Rybnik
System DCC: Digikeijs DR5000

Re: Urządzenia włącz i wyłącz losowo

Post autor: Akronaut »

Dzięki. Jutro się tym zajmę. Zszedłem już z poddasza.
Akronaut
Posty: 65
Rejestracja: 19 kwie 2017, 19:54
Miasto: Rybnik
System DCC: Digikeijs DR5000

Re: Urządzenia włącz i wyłącz losowo

Post autor: Akronaut »

jako .msi czyli jak?
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1909
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Urządzenia włącz i wyłącz losowo

Post autor: gbbsoft »

Normalnie. Pobierasz i dwa razy klikasz. To standardowy plik instalacyjny systemu Windows (tylko pewnie najpierw trzeba poprzednią wersję odinstalować ręcznie).

Możesz pobrać też ten drugi plik (http://download.gbbkolejka.pl/GbbKolejka_test.EXE.zip), ale musiałem go zzip'ować z hasłem (hasło: gbbkolejka), bo antywirus na ftp w nazwa.pl go odrzucał.
Akronaut
Posty: 65
Rejestracja: 19 kwie 2017, 19:54
Miasto: Rybnik
System DCC: Digikeijs DR5000

Re: Urządzenia włącz i wyłącz losowo

Post autor: Akronaut »

A co potem z kluczem do programu i wszystkimi ustawieniami? Jak mam wszystko ustawiać od nowa to odpuszczam losowe włączanie i wyłączanie. :(
ODPOWIEDZ