Digikeijs DR4024 semafor kształtowy

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1930
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Digikeijs DR4024 semafor kształtowy

Post autor: gbbsoft »

MarcinM
Posty: 30
Rejestracja: 16 sty 2018, 16:53
System DCC: Digikeijs DR5000

Re: Digikeijs DR4024 semafor kształtowy

Post autor: MarcinM »

Teraz działa prawidłowo.
Dziękuję za rozwiązanie problemu.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wmac127
Posty: 271
Rejestracja: 12 lut 2017, 16:20
System DCC: XpressNet; LENZ - LZV100, LH100, LH01

Re: Digikeijs DR4024 semafor kształtowy

Post autor: Wmac127 »

Ja instalowałem wczoraj czy coś zmieniło?
Czy tą ostatnią wersję trzeba wgrać ponownie?
Też mam semafory kształtowe 3 sygnałowe sterowane LS150 . Nie miałem kłopotów z podawaniem sygnałów chociaż przy Wolnej Drodze ze zmniejszoną prędkością drugie ramię podnosiło się w chwile później. Różnica czasu była widoczna aczkolwiek można ją zaakceptować.
Teraz ma być lepiej?
Pozdrawiam
MAciej
MarcinM
Posty: 30
Rejestracja: 16 sty 2018, 16:53
System DCC: Digikeijs DR5000

Re: Digikeijs DR4024 semafor kształtowy

Post autor: MarcinM »

Ja dziś wgrałem tą wersję testową i u mnie jest ok.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1930
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Digikeijs DR4024 semafor kształtowy

Post autor: gbbsoft »

Super. Dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1930
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Digikeijs DR4024 semafor kształtowy

Post autor: gbbsoft »

Wmac127 pisze: 30 sty 2020, 20:32 Czy tą ostatnią wersję trzeba wgrać ponownie?
Tak, na wszelki pobierz i wypadek wgraj ponownie wersję.
Awatar użytkownika
Wmac127
Posty: 271
Rejestracja: 12 lut 2017, 16:20
System DCC: XpressNet; LENZ - LZV100, LH100, LH01

Re: Digikeijs DR4024 semafor kształtowy

Post autor: Wmac127 »

gbbsoft pisze: 30 sty 2020, 21:05
Wmac127 pisze: 30 sty 2020, 20:32 Czy tą ostatnią wersję trzeba wgrać ponownie?
Tak, na wszelki pobierz i wypadek wgraj ponownie wersję.
Zrobiłem jak radziłeś. Pobrałem, odpaliłem, wszystko poszło jak dawniej. Jednak po uruchomieniu programu pokazał się taki komunikat.
20200202_123358.jpg
Czy mam coś nie tak w systemie? Co robić?
Nie mogę teraz odpalić makiety aby sprawdzić, bo jestem na etapie wymiany okablowania, jeszcze potrwa to kilka dni.
Pozdrawiam
MAciej
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1930
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Digikeijs DR4024 semafor kształtowy

Post autor: gbbsoft »

Załącz plik .plansza
Awatar użytkownika
Wmac127
Posty: 271
Rejestracja: 12 lut 2017, 16:20
System DCC: XpressNet; LENZ - LZV100, LH100, LH01

Re: Digikeijs DR4024 semafor kształtowy

Post autor: Wmac127 »

gbbsoft pisze: 02 lut 2020, 14:16 Załącz plik .plansza
Załączam.
WMac_v.04_2020.plansza
(9.96 MiB) Pobrany 46 razy
Pozdrawiam
MAciej
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1930
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Digikeijs DR4024 semafor kształtowy

Post autor: gbbsoft »

Nie udało mi się powtórzyć tego błędu. Zobacz, czy oprócz niego masz jeszcze jakies problemy z działaniem planszy.
ODPOWIEDZ