Blok nie wykrywa loka.

yatzekx@tlen.pl
Posty: 42
Rejestracja: 22 wrz 2017, 08:42

Blok nie wykrywa loka.

Post autor: yatzekx@tlen.pl »

Dzień Dobry.Mam problemik.Czemu mi program nie wykrywa loka w bloku 4?Zmieniałem już dwa gniazdka w module s-88 i nic tylko miga jak lok przejeżdża przez inne bloki a jak lok jest w bloku 4 nawet nie mignie.
Załączniki
nowaok.plansza
(203.76 KiB) Pobrany 119 razy

yatzekx@tlen.pl
Posty: 42
Rejestracja: 22 wrz 2017, 08:42

Re: Blok nie wykrywa loka.

Post autor: yatzekx@tlen.pl »

P.s-W pozostałych blokach lok jest wykrywany prawidłowo tylko dodatkowo miga blok 4.Właśnie dorobiłem dodatkowy blok i jest ok.

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1837
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Blok nie wykrywa loka.

Post autor: gbbsoft »

Ta sama czujka jest w dwóch blokach, to tak ma być?
Załączniki
Przechwytywanie.JPG

yatzekx@tlen.pl
Posty: 42
Rejestracja: 22 wrz 2017, 08:42

Re: Blok nie wykrywa loka.

Post autor: yatzekx@tlen.pl »

Tak ma być.Chodzi o to żeby lok co jedzie na tor 4.1 nie wjechał na tor jak lok jest na bloku 4.Nie wiedziałem jak to zrealizować więc zrobiłem tak.A problem z tym blokiem już rozwiązałem.Przewody były źle przylutowane i dlatego taki cyrki się działy.

ODPOWIEDZ