Strona 2 z 2

Re: Centralka DR5000-moduły informacji zwrotnej

: 15 sie 2019, 21:38
autor: Krzysztof
Cześć ,
Piotrze, czy jest możliwość wykorzystania instrukcji "if" nie w układzie 2 warunków tylko 3 ??

Re: Centralka DR5000-moduły informacji zwrotnej

: 17 sie 2019, 19:12
autor: gbbsoft
Wydaje mi się, że nie, ale można "if" zagnieżdzać i wtedy łatwo zrobić 3 warunki

Re: Centralka DR5000-moduły informacji zwrotnej

: 13 wrz 2019, 19:34
autor: Krzysztof
Cześć Piotrze,
Dzisiaj spotkała mnie niespodzianka, przy próbie otwarcia programu wyskakuje komunikat " Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu". Klikam OK i program się zamyka. Wczoraj wszystko było OK, normalnie się plansza zapisała i zamknąłem program. Co się stało ???

Re: Centralka DR5000-moduły informacji zwrotnej

: 13 wrz 2019, 23:38
autor: gbbsoft
W tym samym katalogu masz kopie ostatnio zapisanego poprawnie pliku z rozszerzeniem. Bak. Zmien plik. Bak na główny, może pomoże...

Re: Centralka DR5000-moduły informacji zwrotnej

: 20 lis 2019, 19:09
autor: Wmac127
Czy do XpressNeta wystarczy moduł DR4088rb-cs czy trzeba coś więcej aby odczytać zajętość toru zarówno w laptopie z softem digikeijsa jak i w GbbKolejce.
Tam są jakieś zestawy ale patrząc na podłączenia to nie bardzo rozumiem po co one. Zależy mi na wykrywaniu zajętości przez obciążenie odcinka.
Czy mógłby ktoś zrobić zestawienie potrzebnych urządzeń.
Ja u siebie mam Lenza LR101 i MWO od Martineza. Potrzebuję rozszerzyć ilość odcinków izolowanych.