Blok a semafor

MarcinM
Posty: 33
Rejestracja: 16 sty 2018, 16:53
System DCC: Digikeijs DR5000

Blok a semafor

Post autor: MarcinM »

Mam już wcześniej zdefiniowany blok bez semaforów. Chciał bym dopiero teraz dodać semafory do bloku ale się nie da. Gdy robię to w odwrotnej kolejności czyli najpierw semafory potem blok to działa. Nie chcę usuwać istniejącego bloku i od nowa potem wprowadzać wszystkich danych dotyczących bloku. Czy jest jakiś inny sposób aby dodać semafory do już istniejącego bloku?
Marcin
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 2192
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Blok a semafor

Post autor: gbbsoft »

Postaw semafor na końcu bloku. Blok skróci się o jeden kwadracik. Po czym postaw blok w tym miejscu. Blok wydłuży się o jeden kwadracik i semafor znajdzie się na końcu bloku.
MarcinM
Posty: 33
Rejestracja: 16 sty 2018, 16:53
System DCC: Digikeijs DR5000

Re: Blok a semafor

Post autor: MarcinM »

Dziękuję działa jak napisałeś.
A czy jest możliwość aby w trybie projektowania była możliwość włączenia wybranego sygnału na semaforze w bloku celem sprawdzenia poprawności działania i podłączenia. W tej chwili jest tylko opcja "włącz wszystkie światła na semaforze" ale to u mnie nie działa bo mam dekodery z ustalonymi sygnałami a nie konkretnym kolorem.
ODPOWIEDZ