Nie można znaleźć jakiejkolwiek drogi

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 2192
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Nie można znaleźć jakiejkolwiek drogi

Post autor: gbbsoft »

Nie - źle Ciebie zrozumiałem. "skok/tunel" nie jest blokiem.
To musi byc jakaś inna przyczyna.
Może spróbuj zrobić nową plansze z najprostszym układem jaki się da, aby to powtórzyć (np: jeden prosty autoprzejazd)
tkarkady
Posty: 275
Rejestracja: 06 sie 2010, 12:19
System DCC: PIKO SmartBox®, SmartController®, S88 Tams, LDT

Re: Nie można znaleźć jakiejkolwiek drogi

Post autor: tkarkady »

Tak też zrobiłem, ale jest tak samo, zwykłe przejazdy można ustawić i działają, auto przejazd stoi i nie daje żadnego komunikatu a rozkład jazdy pisze że nie można znaleźć drogi.
H0 DCC i FCS
YouTube
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 2192
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Nie można znaleźć jakiejkolwiek drogi

Post autor: gbbsoft »

To wrzuć ten uproszczony plik, abym miał bazę do testów. 🙂
tkarkady
Posty: 275
Rejestracja: 06 sie 2010, 12:19
System DCC: PIKO SmartBox®, SmartController®, S88 Tams, LDT

Re: Nie można znaleźć jakiejkolwiek drogi

Post autor: tkarkady »

Pierwsza zakładka, przejazdy i autoprzejazd są w menu podręcznym, rozkład jazdy "test"
Makieta.plansza
(3.13 MiB) Pobrany 21 razy
H0 DCC i FCS
YouTube
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 2192
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Nie można znaleźć jakiejkolwiek drogi

Post autor: gbbsoft »

Zrobiłem małą rewolucję w Przejazdach przez Tunel/Skok
Musisz wszystkie takie Przejazdy przez Tunel/Skok ponownie zdefiniować (oba końce Tunel/Skok powinny się świecić jak wskaże się taki przejazd).
Zobacz, czy wszystko lepiej działa :-)

PS. Zostaw sobie plik .plansza z poprzedniej wersji na boku.
tkarkady
Posty: 275
Rejestracja: 06 sie 2010, 12:19
System DCC: PIKO SmartBox®, SmartController®, S88 Tams, LDT

Re: Nie można znaleźć jakiejkolwiek drogi

Post autor: tkarkady »

Jeżeli całość jest na jednej zakładce (1-test) to działa wszystko, przejazdy, auto przejazdy i rozkład jazdy. Końce przy wskazywaniu przejazdu nie świecą się. Jeżeli skok jest z zakładki na zakładkę to nie działa nic, nie można nawet ustawić przejazdu.
H0 DCC i FCS
YouTube
Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 2192
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Nie można znaleźć jakiejkolwiek drogi

Post autor: gbbsoft »

OK. Kolejna wersja testowa wystawiona.
tkarkady
Posty: 275
Rejestracja: 06 sie 2010, 12:19
System DCC: PIKO SmartBox®, SmartController®, S88 Tams, LDT

Re: Nie można znaleźć jakiejkolwiek drogi

Post autor: tkarkady »

Wszystko jest OK :D
Jest gdzieś instrukcja do rozkładu jazdy ? Nie bardzo rozumiem co znaczy "tryb błędu" i kiedy stosować poszczególne opcje.
H0 DCC i FCS
YouTube
ODPOWIEDZ