Urządzenia włącz i wyłącz losowo

Akronaut
Posty: 65
Rejestracja: 19 kwie 2017, 19:54
Miasto: Rybnik
System DCC: Digikeijs DR5000

Re: Urządzenia włącz i wyłącz losowo

Post autor: Akronaut » 02 gru 2019, 20:07

test losowego włączania.plansza
(8.46 KiB) Pobrany 2 razy

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1782
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Urządzenia włącz i wyłącz losowo

Post autor: gbbsoft » 02 gru 2019, 21:16

No, niestety u mnie działa... (Centralka Roco).

Akronaut
Posty: 65
Rejestracja: 19 kwie 2017, 19:54
Miasto: Rybnik
System DCC: Digikeijs DR5000

Re: Urządzenia włącz i wyłącz losowo

Post autor: Akronaut » 02 gru 2019, 21:40

Zastanawiam się dlaczego tak się dzieje.
Wartości czasu wyłączenia i ponownego włączenia zastępują klikanie myszą na ekranie.
Jak klikam myszą działa.
Z MM wybierając odpowiedni rozjazd też działa.
A w podglądzie komunikacji coś widzisz niewłaściwego?
Możesz zweryfikować główną planszę?
Może jest coś, co trzeba "odhaczyć" w ustawieniach programu?
obie głowice.plansza
(2.56 MiB) Nie pobierany

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1782
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Urządzenia włącz i wyłącz losowo

Post autor: gbbsoft » 03 gru 2019, 21:22

Nie mam pojęcia, dlaczego element zachowuje się inaczej u ciebie, a inaczej u mnie.
A jak wpiszesz "normalne" czasy, np: po 10000 we wszystkich 4 polach, to jest też źle?

PS. Na wszelki wypadek sprawdź, czy masz wersję: 1.76.7270
PS. A jaka masz centralkę?

Akronaut
Posty: 65
Rejestracja: 19 kwie 2017, 19:54
Miasto: Rybnik
System DCC: Digikeijs DR5000

Re: Urządzenia włącz i wyłącz losowo

Post autor: Akronaut » 03 gru 2019, 22:06

Miałem wersję 1.76.7263
Teraz działa - zainstalowałem z tego pliku ZIP, który mi przesłałeś wersję 1.76.7270, coś musiałem pomieszać przy instalacji.
Dziękuję.

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1782
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Urządzenia włącz i wyłącz losowo

Post autor: gbbsoft » 03 gru 2019, 22:57

No to mnie pocieszyłeś... :-) Bo już na głowę zachodziłem...

ODPOWIEDZ